Temel İzolasyonu

Temel İzolasyonu

Temel İzolasyonunun Yapılardaki Önemi

Günümüzde gerek beton ve gerek diğer yapı malzemesi ayrıca bir tedbir alınmadığı takdirde, yeraltı suyunu hiç geçirmeyen bir duvar inşasına yeter özellikte değildir. lslak zeminle temasta bulunan bir duvar, nemlendiği gibi, bir tarafında yeraltı suyu bulunan bir beton duvardan yer altı suyu geçerek, duvarlar arasında kalan boşluğu doldurabilir.

Bunun sonucu olarak uygunsuz izolasyon sonucu binalarda muhtemel rutubet oluşur. Rutubet insanların sağlığına, malzemenin mukavemetine ve eşyaların bozulmasına tesir eden önemli bir faktördür. Bu nedenle rutubetin meydana gelmesi muhtemel yerlerde, önleyici tedbirler almak şarttır.

UYGULAMA VİDEOLARI > İzlemek için buraya tıklayınız

Rutubetin en önemli tesiri insanlarda, başta romatizma olmak üzere çeşitli hastalıklar meydana getirmesidir. Yapı malzemelerinde ise çürüme, taşıyıcı kısımların mukavemetinin azalması, tamir masraflarının artmasına ve hatta yapının tehlikeli bir durum almasına sebep olur. Bazı hallerde binanın yıkılarak can ve mal kaybına bile sebep olduğu görülmüştür.

Türkiye`nin büyük bir bölümünün deprem tehdidi altında olması ve yapı stoğunun büyük bir bölümünün betonarme olması nedeni ile temellerde, çatılarda ve gerekli tüm diğer detaylarda su yalıtım yapılması yapı güvenliği açısından şarttır. Bu konudaki standart ve yönetmeliklerin yetersiz olması haksız rekabeti de körüklemektedir. Referanslarımızı görmek için buraya tıklayınız.

TEMEL YALITIMI

Temel perde beton yüzeylerinde kullanılan geleneksel sistem su yalıtımı ve ısı yalıtımı uygulamalarında kullanılan malzemelerin ek yerli olmaları, sıcak soğuk genleşmesinden kaynaklı nedenlerle ek yerleri zamanla açılmalar olmasına ve eksik işçilikten kaynaklı detay noktaların gözden kaçabilme olasılıkları yapılan uygulamaların zamanla yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Poliüretan köpük malzemesinin düşük bir kalınlıkla son derece düşük ısı iletkenliği ve yüksek ısı yalıtım performansı temel perde alanlarında benzersizdir.

Temel perde beton yüzeyine, hiçbir  yapıştırıcı ve mekanik sabitlemeye ihtiyaç duymadan yüksek basınç altında püskürtülerek uygulanan poliüretan köpük uygulandığı detay noktalarında, girinti ve çıkıntılara kolay ulaşılabilme yeteneği ile yatay ve düşey bütün yüzeyde iğne deliğinin bile kapandığı ek yersiz bir yalıtım örtüsü meydana getirir. Sprey poliüretan köpük çok güçlü yapışma özelliğine sahip olduğu için;

  • Sarsıntı ve titreşimlerden etkilenmez.
  • Esnektir yapıyla birlikte çalışır.
  • Kesintisiz ısı ve su yalıtımı sağlar.
  • Asit, baz ve tuzlu ortamlarda dayanıklıdır.
  • Buhar bariyeri kesinlikle gerekli değildir.
  • Su ile temasında bozulmaz, çürümez ve koku yapmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir